Melnais mušķērājs (Ficedula hypoleuca) 2015.

Melnais mušķērājs ir vidēja izmēra putniņš, aptuveni tāda paša izmēra kā sarkankrūtīīs. Tas izaug apm. 13 centimetru garš.
Sastopams gandrīz visur ,jo dzīvo ne tikai mežos, bet arī parkos un dārzos, lauku mājvietās un arī pilsētās. Ligzdošanai izvēlas gan koka dobumus, gan cilvēku izgatavotos būrīšus.

Tēviņš pēc izskata ir nesajaucams – koši melnbalts. melns ar baltu vēderu un baltiem raibumiem uz spārniem, astes un mazu baltu laukumu uz pieres.

Melnie mušķērāji ēd dažādus kukaiņus, piemēram, vaboles, sienāžus, circeņus, tauriņus, spāres un bites. Tas ēd arī mazas ķirzakas un dažādus augļus. Labi medī gan uz zemes, gan kokiem, gan gaisā.